CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 16, 2011

entry yang sepatutnya di post malam tadi tapi gagal kerana tertido, jadi post pagi ni

Hari ini rasanya telah menjadi budak yang sangat baik..*OKEY..OKEY…tak payah sentap..i know im not a budak anymore ..soo what?? =p

Mungkin sebab hari ni pun adalah hari yang baik, jadi aura kebaikan itu ada lah kot…


Mari muhasabah apa yang telah berlaku sepanjang hari

-Bagun pagi, senyum =D


-Masuk bilik air, gosok gigi, dan dengan tidak semena-mena telah menrajinkan diri untuk men sental bilik air… mensental sehingga tiada kotoran degil.. mensental sehingga ada bunyi *ting! ting!* -anggap jer bunyi kilatan- 


-Selepas bilik air berbau harum, terus mengharumkan diri pula…aka Mandi..


-Next masuk baju dalam mesin basuh dan masak nasi pakai periuk karen, BUKAN mesin basuh.


-Kemudian, masak nasi goreng lepas tu makan dengan tekun dan senyap *ini biasa


-Siap makan, jemur baju di ampaian *terlihat ke balkoni di blok bertentangan,  seorang makcik sedang mengangkat jemurannya…untuk mensedapkan hati, aku berkata “ohh bukan aku lewat, mungkin dia basuh baju malam tadi”..(T______T)


-Mengemas rumah


-Membuat assignment dengan TEKUN…kenapa TEKUN kena huruf besar?? Sebab jarang aku buat assignment dengan TEKUN..selalu mesti berselang dengan kartun, tapi hari ni punya TEKUN sampai tak buka TV langsung…sekarang faham kan kenapa TEKUN kena huruf besar…hakhakhak *gelak durjana


-SIAP buat assignment terus angkat baju yang dah kering di ampaian, hari pun nak hujan. Kenapa SIAP tu huruf besar???? Cer teka…cer teka….hahahahaa 


-Sambil mensaksikan pemandangan hari hujan dari sliding door yang menghadap ke balkoni, lipat baju yang telah kering tadi


-Susun baju dalam almari


-Kemas bilik…mensimpan bantal yang banyak bersepah-sepah..nak tido sorang, bantalnya kemain banyak lagi..memang dah lama patut simpan pun supaya pagi-pagi tak perlu berminit-minit nak susun bantal macam ada 60 orang tido…haisshhhh


-Siap kemas bilik, dah magrib….


-Tengok TV cerita Yang Terpuji di TV3


-Hapdet blog


-Ngantuk




Amacam???? Ada baikk kah????
 
Nampak mana-mana aktiviti tidak bermoral di situ???? Tiada bukan??
Tak hisap rokok….tak tido siang….tak mengeluh boring  16 kali…tak cakap sorang-sorang… tak cakap dengan orang yang tidak dikenali…tak cakap bohong…*apa kahh?? haha

Alhamdulillah…kan dah kata hari ni hari baik..jadi aura kebaikan itu ada…

Yang rasa paling best ialah aku rasa sangat tenang hari ni..tiada satu pun keluhan, tiada sedetik pun rasa bosan..setiap minit masa aku terisi..Walaupun aku tinggal berseorangan dalam rumah kecil ni, tapi aku tak rasa sunyi walaupun siang hari tadi tak buka TV langsung..

Subhanallah…hebat perasaan ni…datang lah selalu wahai perasaan supaya aku sentiasa tenang seperti hari ini…=D



Nota kecil : bermula esok pagi, aku akan menjalani kursus motivasi selama 3 hari di Port Dickson…semoga semua berjalan dengan lancar..=D

[hari ni = semalam]
[esok pagi = pagi ini]

ya ampun...habis bercelaru..

got to go...
bye bye bye....=D


4 cakap-cakap:

M a W a D D a H

waahh..hebat la anizzz...xboring langsung bt keje...dirasakan setiap detik itu begitu berharga kan...respekk

Abang Jonni

huhuhu... aku pun tak buat aktiviti tak bermoral semua tuh.... huhuhu.... aku tak hisap rokok...



kecilnya nota: kalu sampai di port dickson... jgn lupa tgk pelancong asing mandi2 laut... harharhar

biella93

wahh , have a nice day , hehehhe , hati hati p PD . jage diri nahh :)

aniz

MaWaDDaH - bukan slalu prasaan tu dtg..kdg2 bosan tu ada..hehe


Encik Jonni - dah tu awatnya buh gambar rokok kat mulut sebeso-besonya tu..cer tuka gmbr ayam kan bgus..hehehe

nota balas : da try cari, x jumpa lak..wakaka


biella93 - tq dear...=D