CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 15, 2011

Contest Santai: Cerita Kelakar Anda

Mood : blank
Halwa telinga : if i were a boy








PERHATIAN : DISEBABKAN TUAN BLOG MENGHIDAP GEJALA TIDUR AWAL TANPA SEMPADAN TAHAP KRONIK, MAKA DIWAR-WARKAN ENTRY SEBELUM INI ADALAH KESILAPAN TEKNIKAL SEMATA. AKIBAT TERLALU MENGANTUK, DIA TELAH TERCLICK BUTTON PUBLISH DALAM KEADAAN SEPARA SEDAR. SILA BOOOOO DIA RAMAI RAMAI. *tekup muka dengan bantal..malunyerrrrrrr (T_____T)








TAPI!!!!!!






Kali ini akan buat betul-betul punyerrrr.....tak main lah separuh separuh lagi dah! 4 gelas kopi gua telan tau! =p












-MULA-






Contest Santai yang Santai Gilerrrrrr



Hari ni aku nak join contest Cik Mawaddah untuk menang crochet chumel. Saya ulang lagi sekali..UNTUK MENANG CROCHET CHUMEL...jelas tak????..tidak mengapa..diulang untuk kali ke tiga..UNTUK MENANG CROCHET CHUMEL..ee ehhh!!! kenapa kena ulang banyak-banyak kali??? sekali je bagitahu tak cukup ke??? SEBAB untuk buat apapun biarlah dengan MISI dan VISI yang jelas..sekurang-kurangnya nanti tiada orang akan menuduh saya join contest ni sebab nak mengurat abang Adah..apatah lagi sepupu Adah yang iras-iras James Franco..wwoohaaa!!!



Alkisah................pada suatu hari ada seekor arnab comel telah lahir ke dunia. Akhirnya dia mati. -The end-





[Maaf..itu cuma intro..my bedtime story yang selalu baca baris pertama dan baris akhir supaya boleh cepat-cepat  pejam mata tanpa perlu memikirkan apa yang terjadi sepanjang hidup arnab itu. Tak penting pun. sebab dia bukan arnab saya] ngeeee



FINE!


Cerita bermula...






Pada suatu hari sang Aniz berjalan jalan mencuci mata di sebuah showroom Proton. *apakahhh hebat berjalan jalan mencuci mata ke sebuah showroom kereta dan bukan butik pakaian wanita???? huh!...TIDAK! bukan untuk membeli kereta. Tapi nak cuba nasib ngurat abang salesman yang kacak. ;)







Sedang aku berbual dengan salesman di situ, masuk seorang Pak Cik [bukan nama sebenar] dengan dua orang anak dara suntinya…[perrgghhhh!!!!! Cun gila anak dia wa cakap lu! ngeee].. sebaik saja masuk, Pak Cik menuju ke  sebuah kereta yang terletak di bahagian depan showroom tersebut lalu dia pun berkata dengan suara yang agak kuat, cukup kuat  untuk membuat semua penghuni showroom berpaling ke arahnya




“Haaaaa!!!!!!!  Inilah kereta yang ayah cari tu! Memang ini lah keretanya!! Ayah memang minat betul dengan kereta PERSONA ni!..cantik..dalamnya pun luas..memang bagus sangat lah!..memang dah lama ayah teringin nak beli kereta PERSONA ni!” –sambil berjalan sekeliling kereta






-semua orang terpaku dan BLURRRR-






Dengan langkah ala Taylor Swift dan senyuman ala Angelina Jolie, aku menuju ke arah Pak Cik…





“Assalamualaikum Pak Cik” -senyum






“Waalaikumsalam” – senyum





“Pak Cik nak beli kereta??” –bila ingat balik, terasa sangat bodoh tanya soalan ni..takkan nak beli Kicap Jalen pulak






“Ha’a..Pak cik nak beli kereta ni haa…Pak Cik memang dah lama betul minat dengan kereta PERSONA ni! Cantik!..berkenan betul Pak Cik!..Haisshhh pendek kata, memang suka sangat lah!” –sambil memegang kereta yang dimaksudkan dengan erat..untung tak kemek






“Maafkan saya Pak Cik” –muka innocent





“Ehhhh kenapa minta maaf???” –kerut dahi




















“SEBAB SEBENARNYA………………………”











































“SEBENARNYA………………………”

























“SEBENARNYA………………………”































“INI KERETA PROTON SAGA PAK CIK..YANG KAT BELAKANG SANA TU HAAAA BARULAH PERSONA!”















“Ohhh yeke…cantik juga kereta Proton Saga ni” –muka lebih innocent dari aku








Pak Cik berlalu ke kereta PERSONA-YANG-SEBENAR di belakang dan aku keluar dari showroom dengan muka merah menyala sambil tekup mulut.







Ehhhhh!!!! Bukan nak gelak……! Nak bersin lah!






BETOLLLLL……………….NAK BERSIN……........tak percaya???? FINE! =p









-sekian-





Nota kaki kiri: Aku tak salahkan Pak Cik sebab dia seorang Pak Cik…tapi aku salahkan Anak-Dara- Dia-Yang- Cun… mengapa kamu orang malas membaca huruf yang cuma empat [S-A-G-A] WWooohaaaa!!!!!!


Nota Khas Untuk Penganjur Contest : No hard feeling beb! Tidak memang pun tidak mengapa..tidak dapat CROCHET-CHUMEL-PUJAAN-HATI pun tidak mengapa…saya join contest ni untuk support kamu as one of my sweetest blogger friend..muuahhh!!! [kalau menang itu rezeki..bukankah rezeki tak baik ditolak??] wwoohaaaa! hehe


Nota kaki kanan : Esok aku akan bertolak ke Ayer Keroh, Melaka sebab ada kerja kat sana selama 3 hari..Wahai orang-orang Melaka…Moh la belanja saya Asam pedas Kaw! =D



9 cakap-cakap:

M a W a D D a H

wahaha..tersipu2 malu i sebab dikatakan sweetest..aishhhh...:)

cian pakcik tue...wahaha...



p/s: lambat sgt cakap..esok da nk blik kg...xde kt mlk lor...huhu..kalau x,boleh la suh aniz belanja asam pedas kaw...ruginya....hukhukhuk...tp balik malam...sempat lgi...kehkehkeh...

limau

haha. at last, ada gak end cerita ni, ekeke :P

cikanoz

nampak sangat kopi itu tidak dapat memadamkan kengantuk kan kamu untuk segar bugar bak bunga kekwa mekar di taman astakona kerana....kamu....type....'tidak memang pun tidak mengapa'..adakah kerna ini bahasa yang di guna pakai untuk org2 putrajaya..atau...adakah saya berilusi...atau...hahahahaha...(ni gelak betul bukan bersin tau) ;p

aniz

MaWaDDaH - alaaa adah ni..org nk p tmpt dia, dia nak p tempat lain plak..arini jadual pack, x boleh la...esok boleh laa..xpe2 lain kali kita p mkn asam pedas smpi pitam ehh...hehehe



Encik Limau Mandarin - akhirnyaaaa....fiuhhhh~ [tiup dahi] hehehe



cikanoz - bueeekkkkk!!!!!!! =p

deeba Nur

saya tag awak :)

Mata Pena Fadz

pak cik tuh x reti bace...der...ank pown kompem2 buta hruf gaknya...

aniz

deeba nur : thanks dear =D



Mata Pena Fadz : entahlah...hehehe

Abang Jonni

harharhar... pakcik tu rabun...

aniz

Encik Jonni - agaknyaaa....hehe