CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 8, 2011

Sudah jatuh ditimpa tangga tergolek masuk ke longkang

Bangun pagi ternampak setimbun baju yang aku basuh semalam  tak berlipat lagi…semak pandangan..dengan muka 5 sen, mulut busuk dan tahi mata, aku lipat baju-baju itu laju-laju..terus susun dalam almari..

Lepas tu iron baju

Lepas tu mandi

Lepas tu solat subuh

Lepas tu bersiap dengan slow motion..*demam la katakan……..

Lepas tu isi air dalam botol air 1500ml macam biasa buat bekalan ke pejabat…

Lepas tu turun ke tempat parking panaskan enjin kereta….

Lepas tu message Kak Nori suruh dia tunggu kat lobi rumah dia sebab aku dah nak gerak…

Lepas tu reverse kereta..

Lepas tu bersin…

Lepas tu tertekan pedal minyak..

Lepas tu terlanggar kereta yang parking kat belakang..

Lepas tu badan makin menggigil…

Lepas tu park tepi call Kak Nori suruh dia datang laju-laju...

Lepas tu duduk diam-diam dalam kereta dengan muka merah…

Lepas tu dah terbayang muka Emak…gggrrrrrrrrr

Lepas tu Kak Nori sampai tengok kereta bercalar “sikit jer ni, tak perlu ketuk, polish je ok dah ni” dia cakap…

Lepas tu terus duduk sit sebelah driver..duduk diam-diam saja…

Lepas tu rasa badan semakin menggigil…

Lepas tu sampai office…

Lepas tu rasa balik ni nak cari owner kereta keluaran tahun 80an berwarna merah kusam itu untuk minta maaf dan bayar ganti rugi jika diminta...*sudah lah engkau langgar kereta dia, engkau kata pula kereta dia kereta lama..keji!..

Lepas tu kata dalam hati, “mujur tak langgar Honda Accord atau Mazda RX3..kalau tidak 6 bulan aku makan meggie pasal nak menabung bayar ganti rugi”…ffiiiuuhhh~ tiup dahi

Lepas tu susah hati…

Lepas tu hapdate blog..

Lepas tu…………..takde dah….nak sambung susah hati..

Babai!



Nota kaki : Sesiapa tahu bengkel kereta servis baik punyerrrrrr dengan harga berpatutan area Selangor @ KL?????? Me totally blank right now…(T___________T)


5 cakap-cakap:

nZaOdonut

alaa cian...bkn jtuh timpa tangga dh...ni jatuh laggar lari dh ni...hehehheehe...:p

Mafia Rider

tipu....mn de jth timpa tangga...umh de lif maa....wakakakakakaka...jgn mare der...nanti aku teman ko jmpa owner tu wokeh... ;-D

Mata Pena Fadz

alololo...ciannye die......~hope cpat sembuh ...... :)

Abang Jonni

dah jatuh... di timpa tangga... pastu tergolek masuk longkang... air longkang laju... dibawa air ke sungai.. pastu... pastu.. kat sungai kaki kena gigit ikan keli... ok dah... cukup.huhu..


jgn susah2 hati...

jeBateja

alaaa..den pun pernah kena mmcm tu....sket jerr...ahakz...adat lah pakai keta.....ahakz