CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 16, 2011

saya nak balik kampung..nak ikut tak???

mood : teruja + risau
halwa telinga : syair si pari-pari




Status : Baru lepas basuh SEMUA baju kotor...sebakul...malu kalau tau dek mertua...mujur takde lagi..fiuuhhhhh~ *tiup dahi




Esok pukul 8.30 pagi aku akan bergerak balik ke teratak terchinta di Johor..rumah yang dipenuhi dengan orang-orang kesayangan..tempat yang penuh dengan kasih sayang..i just cant wait!..*sound over sweet??..i dont mind!


Dari Putrajaya ke Melaka aku akan diiringi oleh Kak Ernie, Kak Noriy dan kawan-kawan lain yang nak ke Tanjung Keling, Melaka untuk menghadiri kenduri kawin di rumah Abang Hairi. Aku tak buat keputusan lagi samada nak pergi kenduri dulu atau teruskan perjalanan ke Johor. Esok pagi baru decide..keputusan last minit..yaaa its me...blablabla


Petang tadi call emak tersayang, masak tahap hangit aku kena ceramah... dia super risau aku nak balik Johor naik kereta sorang-sorang okey..Buat pertama kalinya aku memandu sendirian dalam jarak yang agak jauh..no no, i think tak payah letak 'agak'..bagi aku, memang jauh..merentasi 2 negeri..ffiiuuhhhhh~ *tiup dahi...emak pesan sebelum mulakan perjalanan, mesti baca itu, perlu baca ini, [pendek kata khatam mengaji dulu baru boleh gerak]...dia sangat yang teramat risau..Abah juga..tapi nak buat macam mana, anak yang satu ini degilnya tiada berubat...*sigh!


Dalam hati sekarang, sangat lah berdebar tiada terluah..dup dap dup dap...macam-macam kemungkinan negatif yang aku bayangkan, tapi tak mahu sebut kat sini..no no...tak mahu sebut...Memandu sendirian dalam jarak sejauh itu buat pertama kalinya...bunyi agak merisaukan bukan????? Tidak???? fine!


Baju sudah siap di pack..tinggal buku-bukuan saja yang belum dikemas untuk dibawa balik ke kampung tapi tak baca langsung sampai 5 minit sebelum balik Putrajaya semula. Semoga perjalanan aku selamat..Semoga perjalanan aku dijauhkan dari segala musibah..Semoga perjalanan aku dilindungi...Semoga perjalanan aku akan dipermudahkan..Semoga aku selamat sampai...aminnnnn....








p/s : doakan saya yer...sayang kamooo...XOXO!



10 cakap-cakap:

Mata Pena Fadz

huarghhh..nak itOt.....gak
hati~hati yew dear..drive tuh,.....smoga slmt smpai ke destinasi mu...

Darimo Roslan

Amin... :)

M a W a D D a H

insyaallah aniz selamat sampai kat johor...aminnn...

kalau adah bwk balik buku sekalipun kalau duk kg, confirm xbukak...hehehehe

Di@n@

hati2 akak cOmey....!^__^!
*bt2 muka cOmey jgk nie*

nZaOdonut

cik kak..mOge slmt smpei hOmetown terchenta k!!

jeBateja

so now dah balik sini balik lah yea...ada buah tangan dari johor tak...???

Natasha Farina Arifin

wit.wit! sudah follow belog canik ini... wit.wit!
http://sharemyloves.blogspot.com/

Amira Zemiesya

selamat pulang ke kampung. hati hati ye di sana :) kirim salam semua. hehe.

Amira Zemiesya

kak aniz , lagu kt blog kite, eren-taubatku.

aleen aiden

nak ikot!!..ok klo xnk bagi ikot pon nnt balik bawak kerepek byk2 kak eyh.hee
drive leklok! ^_^