CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 27, 2011

keamatan kepenatan

Status – Menaip dengan muka layu sambil layan lagu Element>Cinta tak Bersyarat.



selalu orang kata, tempat bersepah macam sarang tikus. Tapi kalau tikus tengok meja aku ni confirm dia mengaku rumah dia lagi cantik (T______T)
*okey..okey..abaikan katak itu



Kebelakangan ini sangat kepenatan…muka layu jer. Koje bukan main banyak lagi. Nak hapdate blog pun takde jiwa. Nak masak pun mana mungkin, kalau makan pun entah ingat entahkan tidak. Kadang-kadang berkata kepada diri sendiri

“ tak payah la keje dasat-dasat. Lek luuuuu~..huhu”

Malangnya tiada berdaya. Nak taknak kena buat keja juga. Maklum lah..aku tergolong dalam Parti Gerakan = TAK GERAK TAK MAKAN..


Punyalah dasatnyerrr penat ni sampai dalam minggu ni tak sempat tengok tv langsung. *sia-sia beli tv..ada sesape nak beli tv saya???.. Balik keje, masuk bilik hempas badan atas katil, esok pagi baru bangun..*jangan bagi ibu baca ayat ni yer..nanti saya kena reject..ahaks!.. assignment tak buat lagi, nak baca buku lagi la haram..weekend ni ada kelas. Kadang-kadang situasi ni macam membunuh jiwa, tapi tidak mengapa..tetap bertabah..setakat dugaan penat, insyaallah boleh handle lagi..jangan dugaan keluarga, sumpah aku haru..

Dalam waktu-waktu macam ni, masih terbit rasa syukur dalam hati aku bila keadaan keluarga adalah UNDER CONTROL. Bunda dengan ayahanda alhamdulillah sihat, adik-adik pun semua okey. Angah dah start kerja, Amat happy dapat keje sementara tunggu result SPM, Ucu pulak happy dengan sekolah baru sebab dia kata “ ramai cikgu handsome baik” ..Syukur pada-Mu..kalau ada salah sorang dari mereka yang “HAA HAAA THERE IS TROUBLE lalala” tak tido malam la aku jawabnya. Disebabkan semua baik-baik saja, jangan kata tido malam, tido siang sampai terlupa mandi pun haku layannzzz…*adeh!! Busukk punya budak!!

Cuma kakaknya yang sorang di perantauan ni apalah nak jadi. Hidup huru hara. Dapat kemas rumah weekend jer *walaupun takde orang buat sepah. Dapur da berhabuk. Aduhaiiii sayu hati bila mengenangkan rumah. Kalau ada suami kan bagus boleh tolong kemas dan asapkan dapur..ahaks!.. 

Tak sabar nak balik kampung hari selasa depan.. Sumpah saya rindu kalian tahap tido sambil nangis. Nak suruh mak masak macam-macam . Nak makan banyak-banyak  supaya kenyang sampai bulan April..*ehhhh kenapa sampai april..apa kah?? Hahahaa

-tammat-


nota kaki : next entry berkenaan tag dari Cik Aida Radzi iaitu 25 perkara tentang saya..*maakkkk aaiiiiiiii 25 je kerrrr..kenapa tak minta 46?? Buleh perah otak kuat-kuat..(T___________T) ..Tidak mengapa..Tiada benci di hati..akan menyiapkannya. Thanks Aida sebab mengingati saya..mmuahh!

8 cakap-cakap:

Abang Jonni

hhuhuhu... selamat balik kampung.... moga perjalanannya lancar....


nota perut: selamat mengarang sampai bulan oktober.... huhuhu... 25... byk tuuuuuuuu...

deeba Nur

muke penat je. ciannye.
makan sampai april? haha.
makan smpai december le. br kenyang lebih.hehehe

aniz

Encik Jonni - TQ...(T_____T) mai la tlg karang

deeba Nur - haaa okey2..cancel april..tuka desember..hahaha

biella93

np smpai bulan april je ?? hehehhe . kesian dia penat . jgn lupe rehat okey :)

aniz

biella93 - tu la pasal..knp sampai april jer..hehehe

thank u dear =))

M a W a D D a H

stadi ker keje?
keje ke stadi?

part time stadi erk or adah salah faham...hehe

aniz

MaWaDDaH - dah keje, tp part time study..blaja weekend jer..=D
x salah faham pun..salah sgka pun tidak..hehe

aniz
This comment has been removed by the author.