CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 6, 2011

aniz yang sihat


-tajuk entry adalah cuba mengetengahkan pemikiran haku yang kononnya sangat positif- =p

Bangun pagi rasa sakit dada. Macam ada bakul berisi ikan 3 kilo, sayur kangkung 1 kilo, lobak merah dengan kentang 4 kilo diletak atas badan ni. Tapi masih bertabah ke office. Dada sakit, tapi otak menjerit cakap “SIHATTTTT!!!!!!…bagus Encik Otak..amalkan selalu..=D

Sampai office rasa makin sakit. Every 5 minutes aku rasa ibarat kena attack dengan sepeket tepung gandum seberat 2 kg yang dibaling ke dada aku. Dada sakit, tapi otak baru bersetuju 10% jer..jadi Encik Otak cakap, “Alah! Baru sakit sikit jer..jangan lah nak mengada sangat”

Sampai tengahari, Encik Otak sendiri tepuk bahu aku cakap “Ehh ko sakit ni..taknak pergi klinik ker???”

Time tu muka masih maintain gagah. . .ngeh ngeh ngeh..

Tapi tiba-tiba jadi macam Tak-Berapa-Nak-Gagah..kawan-kawan pun mula risau. Mereka kata “kenapa muka kau merah??? Jom la aku hantar pergi klinik.”

Lama-kelamaan selepas mereka nyanyi lagu ‘Relaku Pujuk’, aku setuju juga pergi klinik. Kak Noriy dengan Kak Ernie teman.

Perbualan di depan lif dengan Kak Ernie-Doktor-Wanna-Be:

Kak Ernie : Aniz pernah sakit macam ni ke sebelum ni? Aniz rasa macam mana??

Aniz         : rasa……….sakit dada..

Kak Ernie : Jantung laju???…macam berdebar-debar???(dengan muka serius)

Aniz          : Lebih kurang kot..Cuma yang ni berdebar tahap hardcore sikit (muka serius)

Kak Ernie  : Aniz pernah rasa berdebar-debar sebelum ni??

Aniz          : Pernah……………bila tengok lelaki kacak..(muka maintain serius)

Kak Ernie  : Eeeehhhh!!!!! MALAS LAH AKU NAK CAKAP DENGAN BUDAK NI HEi!!




Dalam bilik rawatan :

Doktor  : Yer Cik Aniz. Apa yang sakit? 

Aku       : blablablablablablablabla (bukan suruh doctor tu BLA. Aku bercerita tentang penyakit ini)

Doktor   : Hhhmmm macam tu yer..saya cek dulu yer..

Aku        : (pusing kiri…. Kanan…. Depan… belakang….poco-poco ckit sambil diperiksa oleh doctor PEREMPUAN yang chumel itu)

Doktor   : Merokok??? (sambil senyum-senyum hampir tergelak)

Aku       : Ha’a..tapi tak kerap la doctor..sehari 2 kotak jer..(muka serius)

Doktor   : Hahahahaha main-main eh! Saya tahu awak tak merokok…saja jer tanya..(sambil gelak kecil)

Aku        : (Lalalalalalallaaaaa buat muka tak bersalah sambil senyum kat doktor..dalam hati berkata- "ee ehh pandai bergurauuuuuuuu'')

Doktor    : Saya try bagi awak makan ubat tahan sakit dengan ubat untuk relaxkan otot dulu. Kalau dalam masa dua hari tak sembuh juga, perlu buat pemeriksaan jantung yer. Takut ada sakit lain. Tapi tak mungkin awak sakit jantung. Awak takder risiko tu pun. Muda lagi..sihat je ni..(senyum)     

Aku        : (terdiam seketika.......Faizal Yusuf meninggal akibat sakit jantung pada usia 33 tahun selepas keluar makan ikan bakar besuka ria dengan keluarga dia…yer!!! Dia JAUH LEBIH TUA DAN JAUH LEBIH SIHAT DIBANDING SAYA (T_______T) terima kasih doctor.

Harap-harap akan cepat sihat. . . .

mula-mula tak mahu masuk..selepas disua dengan mainan yang pelbagai, haku bersetuju..lalalalaaaa


kan best kalau boleh pilih perisa yang digemari



.....kenapa entry kali ni macam bertemakan 'BARANG DAPUR' saja???? erkkk....

9 cakap-cakap:

zacky ~786~

2la.. ~ nk masak ape erkk agakyer tu ?? hehe

Abang Jonni

mkn ubat ye cik anis.... bawak2 berehat...

tula.... isap rokok lagi. tgk cam aku tak isap rokok... maintain je...
huhuhuhu...

aniz

zacky~786~ - nampak gaya macam dah buleh masak cekodok tu..hehe

Encik Jonni - tq....tapi statement 'tak merokok' tu memang nak kena jentik tinger lelaju..=p

khairunnisa ♥

moga cepat sembuh ^__^

aniz

khairunnisa- thank u dear...=D

M a W a D D a H

moga aniz cepat sembuh...makan ubat ikut time ye...:)

nZaOdonut

jgn saket2 ye dik...biar sehat slalu..snOk folow blog aniz..:p

mR.sYaH

lain kali ubat ni kena wat perisa trawberry ke oren ke epal ker.. bru sdp nk telan.. heheh..

aniz

MaWaDDaH- terima kasih..=)

nZaOdonut- baiklah..xkan sakit-sakit..hehe
terima kasih kak..=)

mR.SyaH- SETUJU!!!! hehe