CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 5, 2011

Ramadhan datang lagi =)


Ramadhan datang lagi…Syukur Alhamdulillah aku masih diberi keizinan olehNya untuk menikmati Ramadhan tahun ini sehingga hari ke 5 Ramadhan ni..

tiada apa yang berbeza tentang rutin seharian dalam Ramadhan kali ini berbanding tahun lepas..

hanya selalu sebak sebak sedih waktu sahur dan berbuka teringat keluarga terchenta..

selalu nak soal kenapa perlu begini, kenapa perlu begitu.huh! dasarlah kau aniz..

juadah sahur selalunya roti, epal, air suam bergelas-gelas..nasi? belum pernah bersahur nasi lagi setakat ni..

Makan berseorangan, kurang seronok rasanya nak menjamah nasi..mula dah nak emo nih! Argghhh

Juadah berbuka pun belum ada yang berlebih-lebihan dengan menu macam-nak-buka-stall-lepas-terawih lagi..Bazar ramadhan pun aku belum jejak..sangat pelik di situ yer bila kaki shopping dan kaki makan tidak ke bazaar ramadhan sedangkan ini sudah hari ke 5 berpuasa..peliklah..peliklah…

Selalu hanya beli kuih RM2.00 dekat mak cik yang jual kuih muih di ground floor rumah aku..hmm makan sorang-sorang juga..jimat dan SEDIH..eee ehhh kenapa ada SEDIH di situ???? 

Aku sangat rindu masakan emak…(T___________T)

Nak balik kampung tak boleh sebab ada kelas Ahad ni…then i need to remember about pengorbanan..again and again..hmmmm

tidak meriah lah entry tanpa gambar bukan???? those picture was taken while i'm at one of the hotel at Melaka last week...





 till then...selamat berbuka puasa....=))





10 cakap-cakap:

Mata Pena Fadz

otulah kehidupan...adakala berseorangan... :) rindu kamu ...

Jasman

Selamat berpuasa...

bobostrobos

ciannye berbuka sorg..huhu

Darimo Roslan

cool gila hotel! hotel ape nih?

Di@n@

salam ramadhan akak!

Aniz

Fadz - rindu kamu juga =)))


Jasman - salam Ramadhan


bobostrobos - memang kasihan....


Darimo Roslan - nampak style, makan aniz bagi rating 2/10 tahu..duh!


Diana - salam ramadhan adik =)))

::FAIZ FARISH::

slamat berpuasa k

Aniz

FAIZ FARISH - selamat berpuasa =)

nZaOdonut

aniz>> sesabau bebanyak eh! adat le tuh dOk jauh d rantau org...ecececee~

Aniz

nZaOdonut - mmg sangat besabau nih! hehehe